Euspondylus

Euspondylus is een geslacht van hagedissen uit de familie Gymnophthalmidae.

De groep werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Johann Jakob von Tschudi in 1845. Er zijn tien soorten, inclusief de pas in 2015 wetenschappelijk beschreven soort Euspondylus paxcorpus. Vroeger was het soortenaantal hoger, maar een aantal voormalige soorten wordt tegenwoordig tot het geslacht Proctoporus gerekend.

Alle soorten komen voor in delen van noordelijk Zuid-Amerika, vijf soorten zijn endemisch in Peru en drie soorten komen alleen voor in Venezuela.

Acratosaura · Adercosaurus · Alexandresaurus · Acratosaura · Adercosaurus · Alexandresaurus · Amapasaurus · Anadia · Andinosaura · Anotosaura · Arthrosaura · Bachia · Calyptommatus · Caparaonia · Cercosaura · Colobodactylus · Colobosaura · Colobosauroides · Dryadosaura · Echinosaura · Ecpleopus · Euspondylus · Gelanesaurus · Gymnophthalmus · Heterodactylus · Iphisa · Kaieteurosaurus · Leposoma · Loxopholis · Macropholidus · Marinussaurus · Micrablepharus · Neusticurus · Nothobachia · Oreosaurus · Pantepuisaurus · Petracola · Pholidobolus · Placosoma · Potamites · Procellosaurinus · Proctoporus · Psilops · Rhachisaurus · Riama · Riolama · Rondonops · Scriptosaura · Stenolepis · Tretioscincus · Vanzosaura

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet valentino scarpe borse valentino valentino sale